22 kwiecień 2024 – 26 kwiecień 2024
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 22.04.2024. | ||
Pieczywo mieszane2, masło1 , szynka krucha, pomidorki, kawa zbożowa z mlekiem1 II śniadanie: KALAREPA Wartość energetyczna: 240 kcal |
Zupa brokułowa z kaszą jaglaną na wywarze drobiowym1,4 Pierogi z serem1,2,3 (WYRÓB WŁASNY), sok Kubuś Wartość energetyczna: 310 kcal |
Herbatniki2, kiwi, mandarynka, czekolada gorzka Wartość energetyczna: 120 kcal |
Wtorek 23.04.2024. | ||
Weka2, masło1, dżem niskosłodzony, płatki kukurydziane, mleko1 II śniadanie: ŻURAWINA Wartość energetyczna: 220 kcal |
Zupa fasolowa z makaronem na wywarze drobiowym 1,2,4 Gołąbki z mięsa wieprzowo-wołowego (WYRÓB WŁASNY) w sosie pomidorowym, kalafior , kompot wieloowocowy Wartość energetyczna: 310 kcal |
Muffiny1,2,3 (WYRÓB WŁASNY) , sok 100% Wartość energetyczna: 160 kcal |
Środa 24.04.2024. | ||
Chleb2, masło1, kiełbasa z cielęciną, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa z mlekiem1 II śniadanie: MARCHEWKA Wartość energetyczna: 240 kcal |
Rosół z cyferkami na wywarze wołowo-drobiowym2,4 Ziemniaki, nuggetsy z kurczaka, surówka z sałaty lodowej, ogórka i pomidora, kompot wieloowocowy Wartość energetyczna: 330 kcal |
Wafle orkiszowe2, winogrona, czekolada gorzka Wartość energetyczna: 120 kcal |
Czwartek 25.04.2024. | ||
Chleb2, masło1, jajko1, szczypiorek, pomidorki, kawa zbożowa z mlekiem1 II śniadanie: BANAN Wartość energetyczna: 210 kcal |
Zupa grysikowa na wywarze drobiowym4 Kopytka1,2,3 (WYRÓB WŁASNY), bitki wołowe, kapusta czerwona, kompot wieloowocowy Wartość energetyczna: 320 kcal |
Kisiel truskawkowy, herbatniki2 Wartość energetyczna: 180 kcal |
Piątek 26.04.2024. | ||
Chleb2, masło1, filet z makreli6, ogórek kiszony, herbata z cytryną II śniadanie: JABŁKO Wartość energetyczna: 260 kcal |
Żur z ziemniakami na żeberku1, 4 Naleśniki1,2,3 (WYRÓB WŁASNY) z serem1, dżemem, kompot wieloowocowy Wartość energetyczna: 310 kcal |
Serek waniliowy1 Wartość energetyczna: 110 kcal |
15 kwiecień 2024 – 19 kwiecień 2024
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 15.04.2024. | ||
Pieczywo mieszane2, masło1, szynka włoska, sałata, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem1 II śniadanie: MARCHEWKA Wartość energetyczna: 240 kcal |
Zupa jarzynowa (brokuł, kalafior, marchewka, fasolka, seler, pietruszka) z ziemniakami na wywarze wieprzowym1,4 Jabłko w cieście1,2,3 (WYRÓB WŁASNY), kompot wieloowocowy Wartość energetyczna: 300 kcal |
Chałka2 , masło1, miód!, herbata Wartość energetyczna: 180 kcal |
Wtorek 16.04.2024. | ||
Chleb2, masło1, pasztet drobiowy, ogórek, herbata z cytryną II śniadanie: BANAN Wartość energetyczna: 220 kcal |
Zupa kalafiorowa z ryżem na wywarze drobiowym1,4 Ziemniaki, pulpety wieprzowo-wołowe w sosie jarzynowym (marchewka, pietruszka, seler, brokuł, kalafior, papryka), kompot wieloowocowy Wartość energetyczna: 330 kcal |
Budyń śmietankowy1 z sokiem malinowym Wartość energetyczna: 160 kcal |
Środa 17.04.2024. | ||
Weka2, masło1, dżem niskosłodzony, płatki kukurydziane, mleko1 II śniadanie: ŻURAWINA Wartość energetyczna: 220 kcal |
Rosół z tartym ciastem na wywarze wołowo-drobiowym1,4 Ryż, udko z kurczaka, surówka z młodej kapusty, kompot wieloowocowy Wartość energetyczna: 330 kcal |
Oponki drożdżowe1,2,3 (WYRÓB WŁASNY), sok 100% Wartość energetyczna: 160 kcal |
Czwartek 18.04.2024. | ||
Pieczywo mieszane2, masło1, kurczak gotowany, sałata, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem1 II śniadanie: PAPRYKA Wartość energetyczna: 240 kcal |
Barszcz czerwony z mini pierożkami (WYRÓB WŁASNY) na wywarze wieprzowym1,2,3,4 Makaron2 z serem1, miodem!, banan, kompot wieloowocowy Wartość energetyczna: 330 kcal |
Petitki Lubisie2, kiwi, jabłko, mandarynka Wartość energetyczna: 150 kcal |
Piątek 19.04.2024. | ||
Graham2, masło1, ser żółty1, kakao1 II śniadanie: MARCHEWKA Wartość energetyczna: 210 kcal |
Zupa pomidorowa z literkami na wywarze drobiowym1,2,4 Ziemniaki, filet rybny2,3,6 (MIRUNA), marchewka duszona, kompot wieloowocowy Wartość energetyczna: 350 kcal |
Chrupki kukurydziane2, winogrona, czekolada gorzka Wartość energetyczna: 120 kcal |
Intendent
Agata Kamińska
Kucharka
Grażyna Woźniak
Dyrektor
Bożena Jezierska
Codziennie zapewniamy dzieciom świeże warzywa i owoce oraz niegazowaną wodę do picia.
ALERGENY POKARMOWE
LP | ALERGENY POKARMOWE |
1 | Mleko i jego przetwory |
2 | Zboża zawierające gluten |
3 | Jajka i produkty pochodne |
4 | Seler |
5 | Gorczyca i produkty pochodne |
6 | Ryby i produkty pochodne |
7 | Nasiona sezamu |
8 | Orzeszki ziemne (arachidowe) |
9 | Orzechy |
10 | Łubin |
11 | Soja i produkty pochodne |
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.: kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, wędliny itp.) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.