29 maj 2023 – 2 czerwiec 2023

Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek 29.05.2023.
Chleb2, masło1, pasta jajeczna1, szczypiorek, pomidorki, kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: BANAN
Wartość energetyczna: 210 kcal
Rosół z makaronem nitki
na wywarze wołowo-drobiowym2,4
Ziemniaki, udko z kurczaka, kapusta młoda duszona,  
kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 330 kcal
Wafle pełnoziarniste2, arbuz, jabłko, czekolada gorzka
Wartość energetyczna: 120 kcal
Wtorek 30.05.2023.
Chleb2, masło1, kiełbasa z cielęciną, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: KALAREPA
 Wartość energetyczna: 240 kcal
Krupnik z ziemniakami na żeberku1,4
Makaron2 z musem truskawkowym1,
kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 310 kcal
Paszteciki1,2,3
(WYRÓB WŁASNY),

herbata
Wartość energetyczna: 180 kcal
Środa 31.05.2023.
Weka2, masło1, dżem niskosłodzony,
płatki owsiane, mleko1
II śniadanie: ŻURAWINA, MORELA
Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa fasolowa z makaronem na wywarze drobiowym 1,2,4
Gołąbki z mięsa wieprzowo-wołowego (WYRÓB WŁASNY)
w sosie pomidorowym1,, kalafior ,
kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 330 kcal
Ciasto drożdżowe z owocami1,2,3
(WYRÓB WŁASNY)

sok 100%
Wartość energetyczna: 160 kcal
Czwartek 01.06.2023.
Pieczywo mieszane2, masło1, kurczak gotowany, sałata, pomidorki koktajlowe,
kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: ARBUZ
 Wartość energetyczna: 240 kcal
Barszcz czerwony z ziemniakami na żeberku1, 4
Naleśniki1,2,3 (WYRÓB WŁASNY) z serem1, dżemem,
kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 310 kcal
Kolorowe kanapki:
chleb2, masło1, serek śmietanowy1, jajko1, szczypiorek, rzodkiewka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną
Wartość energetyczna: 180 kcal
Piątek 02.06.2023.
Weka2, masło1, ser biały1, kakao1
II śniadanie: JABŁKO
Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa kalafiorowa z ryżem na wywarze drobiowym1,2,4
Ziemniaki, filet rybny2,3,6 (MIRUNA),
marchewka duszona, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 350 kcal
Serek Monte1 ,
misie waflowe2
Wartość energetyczna: 160 kcal

22 maj 2023 – 26 maj 2023

Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek 22.05.2023.
Chleb2, masło1, pasztet drobiowy,
ogórek , herbata z cytryną
II śniadanie: JABŁKO
 Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa koperkowa z ryżem na wywarze wieprzowym1,4
Kasza jaglana, szynka w sosie własnym, marchewka mini,
kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 290 kcal
Jogurt owocowy1,
herbatniki
Wartość energetyczna: 10 kcal
Wtorek 23.05.2023.

WYCIECZKA

Pieczywo mieszane2, masło1, szynka
krucha, sałata, pomidor,
kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: GRUSZKA
 Wartość energetyczna: 240 kcal
Bułka2, masło1, ser żółty1, herbata
Wartość energetyczna: 210 kcal
Petitki Lubisie2
sok 100%
Wartość energetyczna: 150 kcal
Środa 24.05.2023.
Chleb2, masło1, parówka z szynki,
ketchup, herbata z cytryną
II śniadanie: ARBUZ
 Wartość energetyczna: 240 kcal
Zupa brokułowa z kasza jaglaną na wywarze wieprzowym1,4
Makaron2 z serem1, masełkiem1 i miodem!, sok Kubuś

Wartość energetyczna: 310 kcal
Chałka2 , masło1, miód!,  kakao
Wartość energetyczna: 190 kcal
Czwartek 25.05.2023.
Weka2, masło1, dżem niskosłodzony,
płatki kukurydziane, mleko1
II śniadanie: ŻURAWINA
Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa kalafiorowa z ryżem na wywarze drobiowym1,4
Ziemniaki, panierowany kotlet drobiowy1,2,3,
mizeria (jogurt 0%)1 ,kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 330 kcal
Chrupki owsiane2, winogrona,
czekolada gorzka
Wartość energetyczna: 120 kcal
Piątek 26.05.2023.
Chleb2, masło1, filet z makreli6,
ogórek kiszony, herbata z cytryną
II śniadanie: PAPRYKA
Wartość energetyczna: 220 kcal
Krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym
na wywarze wieprzowym 1,2,4
Kluski na parze1,2,3 (WYRÓB WŁASNY) z polewą czekoladową1,
banan, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 300 kcal
Biszkopt1,2,3
(WYRÓB WŁASNY)
czekolada na gorąco1
 Wartość energetyczna: 170 kcal

Intendent
Agata Kamińska

Kucharka
Grażyna Woźniak

Dyrektor
Bożena Jezierska

Codziennie zapewniamy dzieciom świeże warzywa i owoce oraz niegazowaną wodę do picia.

ALERGENY POKARMOWE

LP ALERGENY POKARMOWE
1 Mleko i jego przetwory
2 Zboża zawierające gluten
3 Jajka i produkty pochodne
4 Seler
5 Gorczyca i produkty pochodne
6 Ryby i produkty pochodne
7 Nasiona sezamu
8 Orzeszki ziemne (arachidowe)
9 Orzechy
10 Łubin
11 Soja i produkty pochodne

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.: kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, wędliny itp.) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.