19 luty 2024 – 23 luty 2024

Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek 19.02.2024.
Weka2, masło1, dżem niskosłodzony,
płatki kukurydziane, mleko1
II śniadanie: ŻURAWINA
Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa kalafiorowa z ryżem na wywarze drobiowym1,4
Makaron2,  spaghetti warzywne (marchewka, pietruszka, seler, cebula, pomidor, papryka), kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 330 kcal
Biszkopty2,
z musem jabłkowym
Wartość energetyczna: 160 kcal
Wtorek 20.02.2024.
Pieczywo mieszane2, masło1, kiełbasa szynkowa, pomidorki,
kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: MARCHEWKA
 Wartość energetyczna: 240 kcal
Rosół z literkami na wywarze wołowo-drobiowym2,4
Ziemniaki, kotlet drobiowy1,2,3, mizeria (jogurt 0%)1,
kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 330 kcal
Chrupki kukurydziane2, winogrona, czekolada gorzka
Wartość energetyczna: 120 kcal
Środa 21.02.2024.
Weka2, masło1, dżem niskosłodzony,
płatki owsiane, mleko1
II śniadanie: ŻURAWINA
Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa fasolowa z makaronem na wywarze drobiowym 1,2,4
Gołąbki z mięsa wieprzowo-wołowego (WYRÓB WŁASNY)
w sosie pomidorowym, kalafior , kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 310 kcal
Wafle orkiszowe2, jabłko, kiwi,
czekolada gorzka
Wartość energetyczna: 120 kcal
Czwartek 22.02.2024.
Graham2, masło1, indyk na parze, ogórek, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: JABŁKO
 Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze wieprzowym1,4
Makaron2 z serem1, miodem!, sok Kubuś
Wartość energetyczna: 310 kcal
Mini pizza1,2,3
(WYRÓB WŁASNY),
herbata
Wartość energetyczna: 160 kcal
Piątek 23.02.2024.
Chleb2, masło1, pasztet drobiowy,
ogórek, herbata z cytryną
II śniadanie: BANAN
Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa pomidorowa z gwiazdkami na wywarze drobiowym1,2,4
Ziemniaki, filet rybny2,3,6 (MIRUNA), marchewka duszona, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 350 kcal
Serek waniliowy1
Wartość energetyczna: 110 kcal

12 luty 2024 – 16 luty 2024

Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek 12.02.2024.
Pieczywo mieszane2, masło1, kurczak gotowany, sałata, pomidor,
kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: MANDARYNKA
 Wartość energetyczna: 240 kcal
Żur z ziemniakami, kiełbaską i jajkiem  na żeberku1,4
Jabłko w cieście1,2,3 (WYRÓB WŁASNY), kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 350 kcal
Chałka2 , masło1, miód!,  herbata
Wartość energetyczna: 180 kcal
Wtorek 13.02.2024.
Chleb2, masło1, pasta jajeczna1, szczypiorek, pomidorki,
kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: KALAREPA
Wartość energetyczna: 210 kcal
Zupa kalafiorowa z ryżem na wywarze drobiowym1,4
Makaron świderki2, szynka w sosie własnym,
ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 290 kcal
Chrupki kukurydziane2, jabłko, winogrona, czekolada gorzka
Wartość energetyczna: 120 kcal
Środa 14.02.2024.
Weka2, masło1, dżem niskosłodzony,
płatki kukurydziane, mleko1
II śniadanie: ŻURAWINA
Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa pomidorowa z ryżem na masełku1,4
Ziemniaki, filet rybny2,3,6 (MIRUNA), surówka
z kapusty kiszonej i marchewki, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 350 kcal
Serek Monte1
Wartość energetyczna: 140 kcal
Czwartek 15.02.2024.
Pieczywo mieszane2, masło1,
szynka włoska, sałata, pomidor,
kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: MARCHEWKA
 Wartość energetyczna: 240 kcal
Rosół z makaronem nitki na wywarze wołowo-drobiowym2,4
Ziemniaki, kurczak w potrawce warzywnej
(marchewka, pietruszka, papryka, brokuł, kalafior, fasolka) , kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 320 kcal
Wafle orkiszowe2, jabłko, kiwi, czekolada gorzka
Wartość energetyczna: 120 kcal
Piątek 16.02.2024.
Graham2, masło1, ser żółty1, kakao1
II śniadanie: BANAN
Wartość energetyczna: 210 kcal
Krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym
na wywarze wieprzowym1,2,3
Ryż ma mleku1 z musem jabłkowym, kompot wieloowocowy

Wartość energetyczna: 300 kcal
Drożdżówka mini1,2,3
(WYRÓB WŁASNY)

 sok 100%
Wartość energetyczna: 160 kcal

Intendent
Agata Kamińska

Kucharka
Grażyna Woźniak

Dyrektor
Bożena Jezierska

Codziennie zapewniamy dzieciom świeże warzywa i owoce oraz niegazowaną wodę do picia.

ALERGENY POKARMOWE

LP ALERGENY POKARMOWE
1 Mleko i jego przetwory
2 Zboża zawierające gluten
3 Jajka i produkty pochodne
4 Seler
5 Gorczyca i produkty pochodne
6 Ryby i produkty pochodne
7 Nasiona sezamu
8 Orzeszki ziemne (arachidowe)
9 Orzechy
10 Łubin
11 Soja i produkty pochodne

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.: kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, wędliny itp.) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.