12 kwiecień 2021 – 16 kwiecień 2021

8 luty 2021 – 12 luty 2021

Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek 08.02.2021
Pieczywo mieszane2, masło1,
kurczak gotowany, ser żółty1, sałata, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: JABŁKA
Wartość energetyczna: 230 kcal
Zupa grysikowa1,4 na wywarze wieprzowym
Prażone z kiełbasą, boczkiem, surówka
z pomidorów, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 320 kcal
Jogurt owocowy1,
chrupki kukurydziane2
Wartość energetyczna: 100 kcal
Wtorek 09.02.2021
Rogalik2, masło1, serek homogenizowany1, kakao1
II śniadanie: BANAN
Wartość energetyczna: 200 kcal
Krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym
na wywarze drobiowym1, 4
Makaron rurki2, gulasz wieprzowy w sosie własnym, marchewka mini, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 340 kcal
Kisiel żurawinowy,
herbatniki2
Wartość energetyczna: 90 kcal
Środa 10.02.2021
Chleb2, masło1, parówka z szynki, ketchup, herbata z cytryną słodzona miodem!
II śniadanie: MARCHEWKA, PAPRYKA
Wartość energetyczna: 240 kcal
Rosół z makaronem2, 4
na wywarze drobiowo-wołowym
Ziemniaki, udko z kurczaka z warzywami (BROKUŁ, KALAFIOR, PAPRYKA, MARCHEWKA, SELER, PIETRUSZKA), kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 330 kcal
Budyń śmietankowy1,
sok malinowy
Wartość energetyczna: 110 kcal
Czwartek 11.02.2021
Chleb2, masło1, pasta rybna
z makreli6, herbata z cytryną
II śniadanie: MARCHEWKA, PAPRYKA
Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa kalafiorowa z ziemniakami1, 4
na wywarze wieprzowym
Pierogi leniwe (WYRÓB WŁASNY)1, sok Kubuś
Wartość energetyczna: 320 kcal
Serek Monte1
biszkopty2
Wartość energetyczna: 120 kcal
Piątek 12.02.2021
Weka2, masło1, serek homogenizowany1, dżem niskosłodzony, płatki kukurydziane, mleko1
II śniadanie: ŻURAWINA, JABŁKO
Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa ogórkowa z ryżem1, 4
na wywarze wieprzowym
Ziemniaki, filet rybny (MIRUNA)2, 3, 6, surówka
z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 340 kcal
Wafle orkiszowe2,
kiwi, winogrona, mandarynka
Wartość energetyczna: 90 kcal

1 luty 2021 – 5 luty 2021

Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek 01.02.2021
Pieczywo mieszane2, masło1,
filet z indyka, ser żółty1, sałata, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: KALAREPA, MARCHEW
Wartość energetyczna: 240 kcal
Krupnik z ziemniakami1,4 na wywarze wieprzowym
Racuchy1,2, 3 z jabłkami, kompot wieloowocowy, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 300 kcal
Chleb2, masło2,
pasztet drobiowy, ogórek, herbata z cytryną
Wartość energetyczna: 190 kcal
Wtorek 02.02.2021
Graham2, masło1, serek żółty1, ketchup, kakao1
II śniadanie: PAPRYKA, MARCHEWKA
Wartość energetyczna: 230 kcal
Zupa fasolowa z ryżem1, 4 na wywarze drobiowym
Makaron2, spaghetti warzywne (MARCHEWKA, PIETRUSZKA, SELER, CEBULA, POMIDOR, PAPRYKA), kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 330 kcal
Chrupki kukurydziane2 mandarynka, winogrona, jabłko
Wartość energetyczna: 110 kcal
Środa 03.02.2021
Pieczywo mieszane2, masło1, jajko3szczypiorek, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa z mlekiem1
II śniadanie: WINOGRONO
Wartość energetyczna: 220 kcal
Zupa pomidorowa z gwiazdkami 1, 2, 4
na wywarze drobiowym,
Ziemniaki, kotlet mielony2, 3 z mięsa wieprzowego,
surówka z buraków czerwonych, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 350 kcal
Galaretka, bitą śmietana1,
rurka waflowa2
Wartość energetyczna: 100 kcal
Czwartek 04.02.2021
Weka2, masło1, serek homogenizowany1, dżem niskosłodzony, płatki kukurydziane, mleko1
II śniadanie: ŻURAWINA, JABŁKO
Wartość energetyczna: 220 kcal
Rosół z tartym ciastem2, 4
na wywarze drobiowo-wołowym
Kasza jaglana, karkówka w sosie własnym,
ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 340 kcal
Biszkopt (WYRÓB WŁASNY)2,
czekolada na gorąco1
Wartość energetyczna: 120 kcal
Piątek 05.02.2021
Chleb2, masło1, pasta rybna
z makreli6, herbata z cytryną
II śniadanie: MARCHEWKA, PAPRYKA
Wartość energetyczna: 220 kcal
Barszcz ukraiński z ziemniakami 4 na żeberku
Pierogi z serem (WYRÓB WŁASNY)1, 2, 3, banan,
kompot wieloowocowy
Wartość energetyczna: 310 kcal
Serek waniliowy1
Wartość energetyczna: 110 kcal

Intendent
Agata Kamińska

Kucharka
Grażyna Woźniak

Dyrektor
Bożena Jezierska

Codziennie zapewniamy dzieciom świeże warzywa i owoce oraz niegazowaną wodę do picia.

ALERGENY POKARMOWE

LP ALERGENY POKARMOWE
1 Mleko i jego przetwory
2 Zboża zawierające gluten
3 Jajka i produkty pochodne
4 Seler
5 Gorczyca i produkty pochodne
6 Ryby i produkty pochodne
7 Nasiona sezamu
8 Orzeszki ziemne (arachidowe)
9 Orzechy
10 Łubin
11 Soja i produkty pochodne

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.: kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, wędliny itp.) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.